Gratis wekelijks spreekuur

Stel uw vragen aan onze familierecht advocaat en mediator tijdens het wekelijks spreekuur!

spreekuur familierecht advocaat en mediator

De Mare Mediation & Advocatuur start op woensdag 6 november met een wekelijks spreekuur tussen 16:30 en 17:30 uur.

Heeft u vragen over een onderwerp dat onder familierecht valt? Bijvoorbeeld over een echtscheiding, alimentatie of omgangsregeling? Tijdens het gratis spreekuur kunt u uw vragen voorleggen aan onze advocaat en MfN-mediator mr. Marieke de Mare of de heer Wessel Gorseling. Vrijblijvend en zonder kosten. Een gesprek duurt ongeveer 20 minuten.

Let op! Graag vragen wij u om uzelf aan te melden voor het gratis wekelijks spreekuur bij onze familierecht advocaat en mediator. Het aanmelden kan middels de belknop op deze pagina of stuur een e-mail naar info@demaremediation.nl.

De afgelopen tijd hebben wij vragen ontvangen over wijzigingen van de duur van de partneralimentatie vanaf 1 januari 2020. Mr. Marieke de Mare is een ervaren mediator en familierecht advocaat in de regio Tiel, Culemborg en/of Utrecht en Maas en Waal. Samen met de heer Wessel Gorseling start zij vanaf 6 november met het gratis wekelijks spreekuur.

Scheiding vanaf 1 januari 2020

Voor scheidingen vanaf 2020 wordt de duur van de partneralimentatie teruggebracht tot de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Hierop zijn drie uitzonderingen waardoor de termijn langer kan zijn:

Kinderen jonger dan twaalf jaar
Als er uit het huwelijk kinderen zijn geboren, dan eindigt het recht op partneralimentatie als het jongste kind twaalf jaar wordt.

Lang huwelijk
Als het huwelijk minimaal vijftien jaar heeft geduurd en de alimentatiegerechtigde binnen tien jaar AOW krijgt, dan loopt de alimentatieverplichting minimaal tot aan de AOW-leeftijd.

Lang huwelijk en geboren vóór 1970
Er geldt een overgangsregeling voor ex-partners die geboren zijn op of voor 1 januari 1970, die pas over meer dan tien jaar AOW krijgen en bij wie het huwelijk langer heeft geduurd dan vijftien jaar. In deze situatie is de alimentatieduur maximaal tien jaar.

Op de website https://www.rijksoverheid.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/hoe-lang-partneralimentatie-betalen kunt u verder lezen over de duur van de partneralimentatie en de wijziging vanaf 2020.

Afhankelijk van uw situatie kan het (on)gunstig zijn om in 2020 te scheiden. Voor deze en/of andere familierechtelijke vragen bent u van harte welkom op het spreekuur van onze advocaat familierecht .

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een afspraak met ons maken? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0344- 689100 (via de belknop) of via info@demaremediation.nl. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website.

Ga naar contact